KONFERENS RegLabs höjdpunkt år 2012  

KONFERENS: Årskonferensen för RegLab är i antågande. Redan den 7 – 8 februari 2012 så samlas alla 24 medlemsorganisationerna för att gräva djupare i ett urval av teman som denna gång kretsar kring exempelvis ägarskap och styrning av stora projekt, […]

Utblicken Tusen kommuner för utveckling

En kommun kan göra skillnad. 1000 kommuner har potentialen att välta den rådande ordningen. Frivilliga överenskommelser gör störst skillnad, samma sak borde gälla globalt. Under denna Utblick funderar Emma Rung, tillförordnad generalsekreterare för Fair Trade Sverige kring dessa förhållanden. 

Synpunkten Låt Socialfondspengarna stanna till gagn för svensk arbetsmarknad!  

Regeringens förslag om mindre pengar till ESF-rådet och socialfondsprojekt går på tvärs med den innovativa och utvecklande arbetsmarknadspolitik som regeringen tidigare menat sig vilja föra. Detta får långtgående konsekvenser för grupper utanför arbetsmarknaden liksom för de kommuner och regioner där arbetslösheten stiger. Det anser de många organisationer som står bakom denna Synpunkt. 

Kollektivtrafiken får olika ägare efter årsskiftet

SVERIGE / LANDSTING: Resenärernas behov ska stå i centrum. Det är utgångspunkten när den nya kollektivtrafiklagen träder i kraft efter årsskiftet. I fyra län kommer regionen att ansvara för kollektivtrafiken. Landstinget blir ansvarig i åtta län, regionförbundet i sex län och ett nybildat kommunalförbund i tre län.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. ...
  9. 22