Det är inte utan en viss stolthet som jag har förmånen att presentera en rad nya krönikörer som ni i fortsättningen kommer att få stifta bekantskap med under NRU Nordens egen webbplats.  

Jag har länge gått och burit på en idé om att få regelbundna inspel från aktiva människor som lever utmed olika gränsområden i de nordiska länderna. Så småningom har tanken om att ha fasta krönikörer som återkommande ger sina berättelser om vad de just för stunden ser, hör och upplever på de platser där de befinner sig.
 
Sagt och gjort! Under våren började jag kontakta en rad läsare av Gränsbrytning för att få tips och uppslag. Snart var listan fylld och det blev dags att söka upp tilltänkta kandidater. Jag ska villigt erkänna att det har gått lättare än jag först trodde. De allra flesta som jag frågat har ställt sig positiva redan från början och det har gjort hela arbetet så mycket enklare och lättare.
 
I nuläget finns sammanlagt tio krönikörer som en gång per termin kommer att skriva under NRU Norden. Om ni går in på Gränsbrytnings webbplats (www.gransbrytning.se) så hittar ni samtliga krönikörer med tillhörande presentationer. Ni kommer då också att upptäcka att de har lite olika områden att bevaka. Tanken bakom detta är att ge er läsare olika perspektiv på regionerna och deras utveckling i Norden och Europa, från gränsregionen i

norr mellan Sverige, Finland och Norge till Europa och världen.

 
Vill ni bli påminda om händelser som vi uppmärksammar och inte minst krönikörernas inlägg så rekommenderar jag varmt att ni anmäler er till redaktionen så sätter vi upp er på sändlistan till NRU Nordens nyhetsbrev som är gratis. Hör bara av er till per.holmstrom@gransbrytning.se. I dagsläget kommer detta nyhetsbrev gå ut till samtliga kommuner och regioner i Sverige, Finland, Danmark samt Norge.
 
Därför vill jag passa på att också uppmärksamma alla er som arrangerar seminarier och konferenser; här finns ett nytt unikt tillfälle att genom annonsering på www.nrunorden.eu nå ut till de stora offentliga aktörerna i de fyra nordiska länderna samtidigt.
 
Nästa nummer blir på nytt ett temanummer. Nr 14 kommer att handla om ”Regionerna och demokratin”. Så håll utkik i e-postbrevlådan runt den 24 september. Till dess hoppas jag att detta nummer ska ge ett stort mått inspiration och en och annan tankeväckande insikt.
 
Redaktionen
Per Holmström
Lämna en kommentar