Under veckan som gick fick jag möjligheten att lyssna till vad ett urval av läsare tänker kring Gränsbrytnings framtid och vilka önskemål de har. Nog spretade det lite men det finns en röd tråd trots allt.  

Tidigt en tisdagsmorgon förra veckan ställde en handfull läsare upp och berättade för mig och för varandra vad de tyckte var relevanta områden att bevaka för en tidskrift som Gränsbrytning. I stort var alla överens om att huvuddragen i den nya struktur som presenterats under Dialogen i både nummer 16 och 17 skulle göra Gränsbrytning bättre.
 
För de av er läsare som missat dessa nummer så innebär förslaget ett tydligare fokus på händelseutvecklingen i Sverige och en tydligare bevakning av vad som händer inom olika sektorsområden men med en tydlig koppling till det regionala sammanhanget. Så långt var också alla överens.
 
Med något undantag så tyckte också flertalet att Gränsbrytning skulle sikta in sig mer på händelseutvecklingen i övriga Europa och lägga mindre
krut på att bevaka de andra nordiska länderna. Den delen skulle inte försvinna men minskas ned något.
 
Nu har tåget inte gått än för er som än så länge inte hört av er. Jag är fortfarande angelägen om att ni läsare kommer med synpunkter och kommentarer. Det slutliga upplägget räknar jag med att kunna presentera i nästa nummer. Då får ni också veta när övergången blir.
 
Nästa nummer av gränsbrytning kommer ut den 3 december 2009. Till dess hoppas vi på att ni får många saker att fundera över redan från det här numret.
 
Redaktionen
Per Holmström
Lämna en kommentar