Ser vi något som gör oss lyckliga över ännu ett gränsöverskridande eller gränsupplösande steg ger vi det betyget ”Gränsbrott!”. Känns det som om utvecklingen saktar in eller rent av stannar av blir betyget ”Avbrott?” och skulle vi få syn på något som gör oss direkt oroliga för framtiden tvekar vi inte att ge det epitetet ”Sammanbrott…”

 
Gränsbrott!
Den första veckan i juli besöks Stockholm av S/V Estelle. Estelle började sin resa i Umeå och är på väg för att bryta blockaden av Gazaremsan. Med på båten genom Östersjön finns bland annat representanter för Rädda Barnen och dess internationella motsvarighet Save the Children International. Estelle lämnar så småningom våra vatten och seglar 5000 sjömil för att bidra till Gränsbrott i ordets mest bokstavliga betydelse. Gränsbrytning önskar både Estelle och barnen på Gazaremsan lycka till och en bra framtid.
http://shiptogaza.se/
 

Avbrott!
Föreningen Sveriges Annonsörer har fått för sig att resor kan vidga perspektiven. Så långt är vi helt överens. De har också fått för sig att det finns människor som är emot reklam. Det kan vi också förstå. Sedan klappar det ihop fullständigt. För att visa för kategorin som är emot reklam hur dåligt det blir utan densamma kan man, via deras hemsida, vinna en resa till en reklamfri region i världen. Nordkorea. Nordkorea, som av många anses vara propagandans sista bastion betraktas alltså som en reklamfri zon av Sveriges Annonsörer. Det är frestande att be Sveriges Annonsörer, som kallar sig ”Marknadschefens bästa vän”, att göra den där resan själv. Resor vidgar perspektiven och är således nyttigast för den som har trängst.
Annonsen
Sammanbrott…
Tidningen Kommunalarbetaren förmodas kanske vara på den nedbrytande sidan i kriget om könsroller. Den klassiska devisen ”Plocka undan efter dig, din mamma jobbar inte här” borde vara ett rött skynke för vilken kommunalare som helst. Därför blir redaktionen fnissigt förvånad när vi, i tidningen, läser att ”Gunilla Nyberg är inte bara mamma i familjen Nyberg, utan också till hela klubben. Hon är oftast den som städar toaletterna”. Vi önskar Kommunalarbetarens redaktion lycka till och hoppas att läsarna kan tänkas skriva fadäsen på tillfällig sommarförvirrelse…
 
Lämna en kommentar