Enfråge-grupp får fart på bostadsministern

Studentbostäder ska kunna se ut på många sätt, anser bostadsminister Stefan Attefall som lovar att i vår låta sina tjänstemän på Boverket granska och ta bort alla byggregler som inte är absolut nödvändiga.
Attefall erkänner sig påverkad av frivilligorganisationen jagvillahabostad.nu som lyckats samla 12 000 intresserade medborgare i arbetet att försöka få igång bostadsbyggandet i Sverige.

Bristen på studentbostäder är särskilt stor. Enligt Sveriges förenade studentkårer (SFS) saknade i höst 27 av 30 tillfrågade studentstäder lediga bostäder.

Studio Re:Design räddar bortkastat och omodernt

Ingen köper miljövänligt om det är fult, tror den grupp av sju designers som i slutet av september öppnade verkstad i anrika textilstaden Borås med sikte att re:designa bortkastade textilier.
Råmateriel lär inte fattas – vi kastar varje år tiotusentals ton av gamla eller inte längre moderiktiga kläder i våra hushållssopor.

Bakom projektet att kombinera kreativt företagande med lokal sakkunskap byggd på tradition i miljöns intresse, ligger Västra Götalandsregionen, Högskolan i Borås, Tillskärarakademin i Göteborg och Naturskyddsföreningen.

Lämna en kommentar