Småföretagare och entreprenörer har oftast liten erfarenhet av rekrytering. Resultatet kan bli förödande skriver Louise Öst, rekryterare och företagare.

Networking CC BY Sean MacEntee
Networking CC BY Sean MacEntee

Framgångsrika företag vet att kompetensförsörjning är viktigt! För att bli ett framgångsrikt företag är anställningen av dina första medarbetare kanske din viktigaste investering.

Personalkostnader är den största utgiften för de flesta företag. Kostnaden överstiger ofta både lokalkostnader, system och marknadsföring, tillsammans. Att bygga det rätta teamet tar tid och kostar pengar, men rekryterar du fel personer kan det kosta dig betydligt mer. Rätt personal i ditt team kommer att resultera i bättre resultat och en större tillväxtpotential.

Vad ska du leta efter för kompetenser?

Många arbetsgivare fokuserar enbart på branschvana. Erfarenhet kan vara bra, men inte alltid. Har du själv vana från branschen så bör du istället ställa dig frågan vad du behöver komplettera dig själv med. Det är lätt att bländas av någon som liknar dig själv, men behöver företaget två av samma sort? Leta istället efter din motsats.

Flexibel, socialt kompetent och kreativ?

Det är inte särskilt länge sedan dessa ord var regel, i såväl jobbannonser som i personliga brev. Undvik de orden i din jobbannons och var sunt skeptisk när du ser dem i ett CV, du vill inte ha personliga brev där jobbsökande beskriver sig själva med ord utan innehåll. Men, leta efter personer som visar sig ha just de tre egenskaperna när du träffar dem på en intervju. Ett företag under uppbyggnad kräver flexibla medarbetare.

Du vill inte ha personer som efterfrågar en befattningsbeskrivning, helt enkelt för att det du behöver idag inte alls kommer att vara det du behöver imorgon.

En person som kan anpassa sig efter företagets utmaningar och som tycker förändring är stimulerande kommer att vara en viktig byggsten i ditt företagsbyggande.

Att leta efter socialt kompetenta personer kan låta som en självklarhet för dig som söker någon som ska ha kundkontakt. Om du istället letar efter en programmerare som ska knacka kod i en lagerlokal utanför city så kanske du luras att tro att det inte är så viktigt. Det är viktigt! Tänk på att ett företag under uppbyggnad består av få personer och alla du anställer måste kunna presentera ditt företag och representera ditt varumärke. Är ni endast några få anställda så kommer personligheten hos dina medarbetare spela en stor roll. Ni ska inte bara jobba, ni ska kunna luncha och ha trevligt tillsammans också.

Kreativa människor är särskilt viktiga i företag under uppbyggnad. Du kommer att behöva personer omkring dig som ifrågasätter dig, vedertagna lösningar och beprövad erfarenhet om du ska bygga ett företag som skiljer sig från de som redan finns idag. Att ha ett team bestående av kreativa människor kommer att utveckla ditt ledarskap och kräva att du själv lämnar gamla förställningar. Se det som en bonus; alla företagsledare behöver utmanas.

Hur går du till väga för att hitta dina nya medarbetare?

Starta med en kravspecifikation. Vilka mål vill du uppnå? Gör en lista med frågor som utgår från dina mål istället för att fokusera på detaljerade arbetsuppgifter. Tänk stort, vad kan den här personen bidra med när företaget vuxit. Håll dig sedan till kravprofilen hela processen, det är lätt att bländas av en charmerande kandidat, kom ihåg vad du söker för kompetens och varför.

Tid är pengar! Avsätt tid för din rekryteringsprocess, de som söker jobb hos dig söker oftast även andra uppdrag. Om processen drar ut på tiden så kommer de mest intressanta kandidaterna inte att finnas kvar när du är färdig.

 

Lämna en kommentar