Det är mycket med register just nu. Läste någonstans att ”reglerna är snåriga”. Ja, då kan det ju inte vara lätt att göra rätt. Men man skulle ju kanske kunna...öh...tänka lite. Eller gå på magkänsla.

CC BY Kaptain Kobold
CC BY Kaptain Kobold

Polisen bekräftar att registret finns ”men det är inte sanktionerat”. Det är vad jag skulle kalla en ”snårig kommentar”.

Det finns flera förbud som vissa anser sig stå över. Förbudet mot åsiktsregistrering tycks t ex inte gälla journalister.

Du har ju varit medlem i Livets Ord

Så inledde flera journalister sina intervjuer med den nyutnämnda arbetsmarknadsministern Elisabeth Svantesson. ”Du är ju emot aborter. Du är ju emot samkönade äktenskap.”

Jämför med:

– Jag har inte begått något brott.

–  Nä, men du är ju rom.

Det hjälpte inte att hon gång på gång bedyrade att hon står bakom regeringens politik. Att hon står bakom de lagar som gäller. Att hennes departement inte har någonting med vare sig aborter eller homoäktenskap att göra.

Inte heller hjälper det att hon är synnerligen kompetent, t o m licentiat på det område hon ska leda, vilket är mer än man kan säga om många politiker.

Människor har alltid olika åsikter. Det är därför man måste diskutera. Det är därför det uppstår debatt. Förr eller senare måste man enas. Kan man inte det, så får man rösta om saken. Det kallas för demokrati.

Dom som röstade emot ett EU-medlemskap är lika mycket en del av EU som dom som röstade för. Det kan kännas orättvist men så är det.

Kristendomen har ställt till mycket elände genom historien. Men vi klentrogna måste försöka visa att vi kan vara bättre. Så förlåt dem, ty de veta icke vad de göra!

 

Lämna en kommentar